Skitt Fiske

På Fisketur - Hemsedal og Dovrefjell

Planlegger du å kombinere ferien med fisketur i innlandet? Er den store drømmen å oppleve ørretfiske i et idyllisk fjellvann langt ute i villmarka? Ønsker du å finne gode fiskeplasser som er lett tilgjengelige? I en serie artikler presenter vi en rekke fiskeområder med gode muligheter til å oppleve høyfjellet, villmarka, friluftsliv og ikke minst ørretfiske. I første del av artikkelserien På fisketur til fjells kan du lese om muligheter til fisketur i Valdres og på Hardangervidda.

Fisketur i Hemsedal
Hemsedal er et velkjent turiststed, men er du klar over de mange og gode mulighetene til å kombinere sportsfiske og naturopplevelser? Men en nærmest perfekt beliggenhet mellom Bergen og Oslo er avstandene korte fra Hemsedal til en rekke flotte fjellområder og andre turistattraksjoner. I tillegg finnes det mange flotte muligheter og spennende aktiviteter i selve Hemsedal. Foruten fiske er fotturer og vandring til fjells, padling, klatring, sykling, paragliding og stølsaktiviteter noe av det du kan forsøke. Hemsedal er rett og slett et flott utgangspunkt for sommer og høstferie eller for en flott helgetur, ikke minst for deg som skal på fisketur i ferien.

Hemsedal må kunne sies å by på svært gode muligheter til ørretfiske og du kan velge mellom lett tilgjengelige fiskeplasser eller en fisketur til flotte fjellvann. Med et eneste fiskekort kan du faktisk fiske i 18 forskjellige vann og fire elver. Legg merke til at du ved mange av disse fiskevannene kan leie båt og eventuelt fiskeutstyr.

Attjern er et av flere fjellvann med gode muligheter til sportsfiske etter ørret. Her finner du fjellørret med fin størrelse og mulighet for leie av båt. Eikredammen er lett tilgjengelig og byr på muligheter til stor ørret. Trolltjerna er et flott fjellvann med hvor du også kan fiske etter stor ørret. Perfekt for deg som ønsker å oppleve fjell og friluftsliv når du er på fisketur. Horntjern er også et godt alternativ for deg som vil oppleve ørretfiske på fjellet. Et lite vann med en god del fisk og omtrent en times turgåing må påregnes.

Som nevnt finner du også fire elver med en rekke gode fiskeplasser. Hemsil er en av Norges mest kjente ørretelver. En blanding av rolige partier og flotte stryk gir gode muligheter til et variert og spennende sportsfiske og muligheten for storfangst er til stede. Holselva byr også på gode muligheter til ørretfiske. Denne regulerte terskelelva inneholdende mange høler og den har fått flott omtale i bladet Alt Om Fiske. Hemsedal er enkelt og greit et flott utgangspunkt både for ørretfiske, friluftsliv og akkurat den fisketuren du drømmer om. En rekke gode muligheter til å leie hytter og ferieboliger gjør området ekstra attraktivt.

Fisketur Dovrefjell
Dovre og Dovrefjell er velkjente turområder og her kan du virkelig kombinere sportsfiske og vandring i høyfjellet. Med Snøhetta som et naturlig midtpunkt innbyr viddene på Dovrefjell til fantastiske naturopplevelser og hele regionen byr på gode muligheter til ørretfiske og friluftsliv. En uke på hytte eller lignende gir alle muligheter til å oppleve mektig natur og spennende fisketurer på høyfjellet.

Nærmere 200km med elvestrekninger og om lag 50 flotte fiskevann byr på alle muligheter for deg som skal på fisketur. Både lett tilgjengelige fiskeplasser og fiskevann i idyllisk og imponerende natur lang til fjells gir god variasjon og ved flere av vannene er et mulig å leie båt. Et felles fiskekort for Området Snøhetta er et godt alternativ for deg som vil fiske ørret på høyfjellet. Ellers er Dombfossen en idyllisk og vill fiskeplass som byr på spennende muligheter. Dersom barna er med på fisketur er imidlertid Hindåa et tryggere og bedre alternativ. Storrvatnet, Kroktjønn, Hjerkinndammen, Vålåsjøen og Nordre Kvitdalsvatnet er for øvrig noen av vannene hvor du kan leie båt.

Les mer om Ørretfiske
Les mer om Fisketur