Skitt Fiske

På Fisketur i Hallingdal

Drømmer du om ørretfiske i et idyllisk fjellvann eller om å ta storfisken langt ute i ødemarka? Er det en kombinasjon av ørretfiske, naturopplevelser og komfort som frister? Det finnes utallige muligheter til sportsfiske i våre mange tusen vann og i en artikkelserie presenterer vi nå en del av disse. I første del av artikkelserien På fisketur til fjells kan du lese om muligheter til fisketur i Valdres og på Hardangervidda. Fullstendig meny med alle artikler om fisketurer finner du nederst på siden.

Fisketur i Hallingdal
Hallingdal byr på varierte og gode fiskemuligheter både til fjells og ved lett tilgjengelige fiskeplasser. I tillegg finner du en rekke andre ferie og aktivitetstilbud i området og spesielt Gol er et flott utgangspunkt for å kombinere ferie, fisketur og friluftsliv. Ål er også et godt alternativ og uansett hvilket sted du velger som utgangspunkt er mulighetene til sportsfiske og fisketurer svært gode.

Vi kommer naturligvis ikke utenom Hallingdalselva som byr på mange flotte fiskeplasser, flott natur og stort sett god tilgjengelighet. Med lange og rolige strekk, mindre kulper og friske stryk har du alle muligheter til et variert sportsfiske. Uansett hvilket ferdighetsnivå du har finner du egnede fiskeplasser i Hallingdalselva og muligheten til stor ørret er absolutt til stede.

Fisketur i Gol
Gol er som nevnt et flott utgangspunkt for ørretfiske i Hallingdal og i tillegg til Hallingdalselva er en fisketur på Golsfjellet absolutt å anbefale. Gol er et populært sommersted og her finner du alt du behøver pluss litt til. Mange og varierte overnattingsmuligheter, samt en rekke tilgjengelige aktiviteter gjør området godt egnet til lengre opphold og Gol er definitivt et flott sted å feriere. Badeland, fotturer, sykling, riding, golf, safari, motor og fritidspark og ikke minst fiske er noen av aktivitetene du kan velge mellom.

En fisketur litt vekk fra asfalt og bebyggelse er noe mange foretrekker og på Golsfjellet finner du mange flotte fiskeplasser. Idylliske fiskevann og flere elver og bekker byr på varierte muligheter til ørretfiske. Noen vann er lett tilgjengelige og det finnes også muligheter for å leie båt. Andre vann betinger at du tar bena fatt og opplever høyfjellet slik det bør oppleves. Velg en fisketur og fiskeplasser som passer dine ønsker og tanker om hva som er en god fisketur. På Golsfjellet har du alle muligheter til et spennende ørretfiske og gode opplevelser som gir minner for livet.


Fisketur i Ål
Ål er som nevnt også et godt utgangspunkt for fiskeferie i Hallingdal. En vill og vakker natur byr på mektige opplevelser og ørretfiske er ikke den enste aktiviteten du tilbys. Du har blant annet muligheten til å få med deg en rekke forskjellige arrangementer, konserter og teaterstykker, samt forsøke en rekke utendørs aktiviteter. Klatring, bading, paragliding, riding, båtaktiviteter og stølslivet er noen eksempler. De levende stølene lokalisert til fjells byr både på muligheter til å smake på lokale produkt og til å få en smak av denne tradisjonsrike livsstilen. Spesielt byr Bergsjøområdet på en rekke spennende aktiviteter.

Bergsjøområdet byr blant annet på flotte muligheter til å kombinere vandring i høyfjellet og ørretfiske. Muligheter til ørretfiske fra båt eller kano finner du også og dette er rett og slett et av Norges beste områder for fiske og friluftsliv. Godt samarbeid blant grunneiere gjør at du kan fiske i om lag 20 fjellvann med kun et fiskekort og det gir naturligvis gode muligheter til spennende og varierte fisketurer. Flere merkede turstier er et godt utgangspunkt, spesielt for deg som ikke er spesielt fjellvant og i Bergsjøområdet kan du velge mellom flere rundturer i vill og mektig natur. Rundturer fra 2km til nærmere 30km, som regel med mange og gode muligheter til ørretfiske betyr at alle kan få den fiskeopplevelsen de ønsker.

Ål er også et godt utgangspunkt for fiske i Hallingdalselva. Ellers finner du flere andre gode fiskeplasser i de om lag 50 vann og elver hvor du kan forsøke sportsfiske. Fetjørni er et vann med mange gode fiskeplasser og du tar deg til dette skogsområdet med bil via fjellveier. Opsjø er et annet tilgjengelig fiskevann som ligger tett inntil riksvei 7. Dersom du foretrekker en fisketur på høyfjellet egner fiskevannene rundt Eitrestølen seg godt til ørretfiske. Det samme gjelder for Djupsvatnet, Jutulvatnet, Trollbotn og flere andre fiskevann i Fødalen Statsallmenning. Bergsjøområdet er alle allerede nevnt og dette er bare nien få av mulighetene du har til fisketur i Ål og omegn.

Nyttig om fiske etter ørret