Skitt Fiske

Fisketur - Noen muligheter

Fisketur, fjelliv og ørretfiske er en kombinasjon som mer enn gjerne anbefales og i en serie artikler presenterer vi nå kort en del av de mange flotte fiskeområdene vi har her til lands. Hvorfor ikke bruke litt av ferien til friluftsliv og sportsfiske etter ørret? Å forsøke nye fiskeplasser og oppleve ny og flott natur er noe som nesten garantert vil gi mersmak. Muligheter til fisketur på Hardangervidda og i Valdres kan du lese i artikkelen På fisketur i fjellet.

Fisketur - Geilo
Geilo og ikke minst områdene rundt byr på flotte muligheter for deg som planlegger fisketur i ferien. Samtidig har Geilo en rekke andre tilbud til ferierende, blant annet Geilolia sommerpark og en rekke muligheter til litt uteliv. Dette er ikke lenger bare et vintersportssted og Geilo er så absolutt verdt et besøk på også på sommer og høst.

Nærmere 30 fiskevann byr på gode og varierte muligheter for ørretfiske og her finner du flere lett tilgjengelige fiskevann som Ustedalsfjorden hvor du både kan fiske ørret og røye. Du finner også noen virkelige perler i villmarka som Skjerja hvor du kan jakte ørret på nærmere 4 kilo. Områdene rundt Haugastøl byr også på gode muligheter til fisketur og Geilo er et godt utgangspunkt for sportsfiske på Hardangervidda. Ellers nevnes det at det også finnes mange andre gode fiskeområder i nærheten av Geilo, for eksempel Hallingdalselva.

Fisketur - Voss
Voss er som Geilo kanskje mest kjent for vintersport, men også her finner du flotte muligheter til å dra på fisketur. Turisme er noe det satses på i Voss og det betyr at du også finner en rekke andre tilbud om aktiviteter, samt at alt lagt til rette for deg som turist. Rafting, kanopadling med fiske, samt brevandring er noen av mulighetene for deg som ønsker noen organiserte aktiviteter.

Nå er det først og fremst muligheter til ørretfiske og flotte fisketurer vi fokuserer på og Voss er et flott utgangspunkt i så måte. Flere hundre fiskevann byr på alle de muligheter du kan ønske deg og i tillegg til ørretfiske kan du i flere vann og vassdrag også fiske røye og laks. Vossakortet er en god mulighet for seg som skal på fisketur i denne regionen og dette fiskekortet gir tilgang til ørretfiske i de fleste fiskevann i Voss.

Fisketur - Norefjell 
Dette er nok et friluftsområde som er kjent for vintersport og det var på Norefjell alpinøvelsene gikk under Oslo-OL i 1952. Men, Norefjell byr også på flotte og varierte muligheter til ørretfiske og dette er absolutt et godt alternativ for deg som planlegger fisketur i ferien. Området byr også på gode muligheter til andre sommeraktiviteter og ikke minst finner du gode muligheter til å kombinere sportsfiske og fotturer i flotte fjellområder.

Krøderen er nok den mest kjente muligheten til sportsfiske i dette området og du skal både kunne få ørret, abbor, sik og gjedde på kroken. Mest spennende er kanskje muligheten til stor ørret og den forholdsvis sjeldne arten dypvannsrøye. Ellers finner du blant annet en rekke gode fiskeplasser og fiskevann i Sigdal, samt en rekke andre skogsvann og tjern som gir gode muligheter til å planlegge en fisketur slik du ønsker.

Fisketur - Gålå 
Gålå er et annet kjent turistområde som byr på flotte muligheter til sportsfiske. Beliggenheten, i Gudbrandsdalen omtrent midt mellom Trondheim og Oslo gjør området lett tilgjengelig via E6 og her kan blant annet oppleve ørretfiske og fotturer på høyfjellet, elgsafari, rafting, terrengsykling, klatring og padling. Gode overnattingsmuligheter er også med på å gjøre dette til et attraktivt fiske og friluftsliv område.

Ørretfiske kan du blant annet forsøke i Gålåvatnet som ligger idyllisk til på nedsiden av Gålå Høgfjellshotell. Du finner også en rekke utleiehytter i området og dette er flott base for fisketurer i Gålå og omegn. Valsvatnet og Abbortjern er noen av de andre mulighetene for seg som ønsker å forsøke sportsfiske etter ørret. Området byr også på muligheter til å fiske etter andre arter som røye og abbor. Idylliske fjellområder, flotte fjellvann og gode muligheter til fisketur og friluftsliv er en treffende beskrivelse på Gålå.

Flere fisketurer